Усі статті

Під час воєнних дій психіка людини перебуває в постійному напруженні та стресі. Вони можуть спричинити різні реакції та мати індивідуальні фізичні прояви. І якщо людину, яка знаходиться поряд з вами, помітно «накрило» емоціями, буде корисним знати мінімальний набір прийомів першої психологічної допомоги.

Наразі тисячі людей вимушені перебувати в укриттях, щоб врятуватися від обстрілів у зоні активних бойових дій. Експерти ЮНІСЕФ підготували поради, як підтримати дітей у стресових ситуаціях та допомогти їм подолати тривогу та страх.

"Як би ми не були "готові" до того, що зараз відбувається, неможливо нормально сприймати те, що у 2022 році ми чуємо слово "війна". Усі реакції, які виникали у вас сьогодні вранці чи виникають зараз, - абсолютно природні й не варто відчувати за це провину", - каже сімейна та дитяча психологиня Світлана Ройз.

Паніка - психічний стан людей - несвідомий, нестримний страх, викликаний небезпекою, що охоплює людину. Вірус - це загроза, і в умовах нестабільності, у тривозі за своє життя і здоров'я близьких, не рідко ми втрачаємо критичне мислення і впадаємо в панічні стани.

© 2020 Україна, Запорізька область, Василівський район, м.Василівка, пров. Шкільний, 8
Створено за допомогою Webnode
Створіть власний вебсайт безкоштовно! Цей сайт створено з допомогою Webnode. Створіть свій власний сайт безкоштовно вже сьогодні! Розпочати